maandag 25 februari 2013

Het kriebelt...

Wat kriebelt het enorm! Een heel klein beetje laat ik het al toe. Floortjes quilt ligt al weer beneden en morgen de quiltstandaard ook eens van onder het stof halen. Wie weet kan ik dan woensdagavond de eerste steekjes daaraan weer zetten.

Gisteren heb ik het blokkenspel tevoorschijn gehaald en ben driftig aan het naaien gegaan. Ik mag pas weer iets doen van mezelf als dat af is. Kan ook niet anders, want bijna al mijn spelden waren in dat gekke ding gaan zitten. 8 blokjes, 6 x 4 spelden per blokjes. Dus tel maar uit. Volgens mij zijn dat 8 x 24 spelden = 192 spelden in totaal. Ik heb ze bijna allemaal weer terug! Productief dagje gisteren. Bij de volgende blogpost kan ik het laten zien!

Vorige week zondag zijn Floortje en ik naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest. Het was een heerlijk moeder-dochter momentje. Floortje heeft ook ambities op het gebied van handwerken: haken en dingetjes van vilt maken. Dus wij op pad. Paar uur later gingen we huiswaarts met 6 bollen haakgaren, 2 haaknaalden en 10 lapjes vilt rijker. We hebben alle twee genoten! Floortje heeft zelfs nog met lompen een wever geholpen een doek te maken. Samen met die meneer hebben we ook repen gescheurd van een oud laken. Ik heb heerlijk rondgekeken bij alle quiltstands, niets gekocht. Alleen maar super veel zin gekregen om zelf ook weer aan de slag te gaan.

Uiteraard zijn we na het bezoeken van de handwerkbeurs direct aan de slag gegaan. Floortje maakt van rose katoen ene vierkante lap. Dat word een tas en kan ze versieren met gehaakte bloemetjes.


1 opmerking:

  1. Wat fijn om zo samen met je dochter op stap te gaan. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen