Work in progress

Zoals het een goed quiltster betaamt heb ik meerdere projecten onder handen.
Het is een mengelmoesje van technieken en kleuren. Handwerk en naaimachinewerk. Ik vind alles even leuk om te doen. Maar ik doe meer handwerk dan naaimachinewerk. Handwerk is gemakkelijker om even te pakken en paar steekjes te doen. De naaimachine moet dan weer op de tafel gehesen worden. Het is gewoon 'gedoe' vind ik. En als ik ergens een hekel aan heb dan is het aan 'gedoe' :-)

Een opsomming van mijn onderhanden projecten:
- Floortjes quilt - handwerk
- Ster van Bethlehem - handwerk i.c.m. naaimachine
- Log Cabin - naaimachinewerk
- Kussen met blauwe ster - handwerk
- Hollandquilt (randenquilt eigen ontwerp) - handwerk i.c.m. naaimachine
- Kussen 'My Tweets' - applicatie
- Terracotta Flower Garden - handwerk
- Hexagonnen - handwerk - alleen om mee te nemen met vakanties

Oeps... is best wel veel.... :-)Mijn 'My Tweets'

Ik kon het niet laten: ook ik wil zo’n mooi blok maken van Erin Russek. Het wordt blok 2 van My Tweets. Dochterlief is gek op hartjes, tekent overal hartjes op, blok 2 leek me dus erg toepasselijk. Het wordt een kussen voor op de bank, of voor op de stoel, of voor op de vloer… met twee van die kleine boefjes in huis staat de woonkamer de hele dag op zijn kop. Alles ziet eruit als speelgoed en wordt ook vaak zo gebruikt. Zo ook al mijn kussens op de bank. Mooier speelgoed is er bijna niet :-)
Vorderingen tot 22 februari 2011.
Alle stukjes zijn geknipt, nu is het zaak om alles keurig om de malletjes te strijken. Daarna kan het feest van naaien beginnen.


Na veel lezen en spitten op internet heb ik een applicatiemethode samengesteld die voor mij werkt. Vandaag (3 maart 2010) kwam ik er via het prikbord van quilters achter dat er iemand is die de methode (die ik samengesteld had voor mezelf) bijzonder duidelijk omschrijft en ook met foto's illustreert. Klik hier om naar de uitleg te gaan.

Zo zie je maar weer: alles is ooit al een keer bedacht!!!

Stand op 17 maart 2011. Het schiet al lekker op!Log Cabin

De tekening die ik gemaakt heb
om te bekijken hoeveel blokken
er gemaakt moeten worden 
voor een mooi formaat quilt.

Ooit ben ik begonnen aan een Log Cabin. Ik denk ergens in 2006. Floortje was al wel geboren. Dus dat moet dan haast ergens in 2006 zijn geweest. Veel heb ik er sindsdien niet aan gedaan.

Ik heb nog drie blauwe blokken liggen, zodra
de vierde gemaakt is kan ik die ook aan elkaar naaien
en stof gaan knippen voor de paarse blokken.