Quiltgalerij

Op deze pagina zal ik de quilts tentoonstellen die ik tot nu toe heb gemaakt.
Om alvast een overzicht voor mezelf te maken voeg ik een lijstje toe.
Het is nog niet zo impossant hoor :-)

- Kerstloper - start zomer 2009 - gereed februari 2011
- Twee speelkleden met eenzelfde panel - februari 2010
- Applique 'schellekoord' Bunny Hill baskets - zomer 2010
- Kussen - voorjaar 2010
- Speelkleedje met hondjespanel - april 2007
- Storm at Sea - start december 2004 - gereed zomer 2010
- Eerste probeersel - gereed najaar 2004


Bunny Hill Baskets
Zomer 2010

Van de BOM Bunny Hill Baskets heb ik drie blokken gemaakt. Die als een soort vcan 'schellekoord' onder elkaar genaaid. Vervolgens her en der nog wat applicatie en stitcherie toegevoegd en op de foto zie je het resultaat. De foto is een beetje 'gebobbeld'. Ik had hem voor de foto aan een kast geprikt. De quilt is overal even breed en hoog en de bies zit mooi strak in zijn 'velletje'.


Kussen
Gereed voorjaar 2010

Voor in de schommelstoelen wilde ik een tweetal kussens maken. Eentje is af: de 'rood-groene'. De voorkant en achterkant van het kussen zijn gemaakt van hetzelfde blok en dezelfde stoffen. Toch zijn ze verschillend geworden. Als ik zo de foto's eens bekijk dan moet het kussen ook bijgevuld worden!

Het patchwork is met de hand gedaan, het doorstikken heb ik met de naaimachine gedaan. Elk stukje is doorgestikt ongeveer 5 mm vanaf de naad. Ik ben van mening dat een quilt geen quilt is als hij niet gequilt is. Zo nu en dan denk ik tijdens het quilten: ik ga mijn mening bijstellen, het duurt wel erg lang voor iets helemaal met de hand is doorgequilt of doorgestikt met de naaimachine. Maar toch blijf ik gelukkig steeds bij mijn mening: het moet helemaal gebeuren! En het afhechten van alle draden bij het doorstikken op de naaimachine neem ik dan maar voor lief...Kerstloper
Gestart zomer 2009 - gereed februari 2011

Voor op onze eettafel heb ik een kerstloper gemaakt. Het patroon komt uit Magic Patch, nummer 42. In het tijdschrift is hij niet zo lang. Het leuke is dat hij uit 2 verschillende blokken bestaat en dan een driehoek aan beide einden. Je kunt dus onbeperkt blokken toevoegen in het midden tot je de gewenste lengte hebt.Zoals alles wat ik tot nu toe af heb gemaakt, is ook deze intensief doorgestikt. Bijna alle patches zijn 5 mm vanaf de rand doorgestikt. behalve de 'zwarte' blokken in het midden. Als je hem in het echt ziet lijken dit nu tegeltjes die iets dieper liggen, dat geeft een onverwacht grappig effect. En de donkergroene (die de blokken met elkaar verbind) heb ik met goudkleurig garen lijnen op gestikt. Op de foto zie je de gouden kleur niet terug.Wat zal ik trots zijn als de loper kerst 2011 op tafel ligt!