donderdag 24 maart 2011

Hoe dom kun je zijn?

Enige jaren terug kon je op www.dequiltkat.nl een vintage BOM downloaden (kan nu nog steeds). Dat leek mij toen een leuk project om te gaan bijhouden elke maand. Paperpiecing op de naaimachine. Nadat ik het vierde blok had gemaakt leek het mij een goed idee om ze alvast aan elkaar te naaien. Tot mijn schrik zag ik dat het derde en vierde blok kleiner waren dan de eerste twee. Huh? Hoe kan dat nu?

Oh, oh, wat was ik een sufferd. Bij twee blokken had ik met het printen de page scaling op none gezet en bij de andere twee fit to printer margins. Hoe dom kun je zijn als grafische dame, die zoveel documenten al heeft geprint en weet dat die instelling zo belangrijk is? Hoe dom kun je zijn? Vervolgens zijn de blokken in mijn map verdwenen... en hebben daar een jaartje of drie gelegen.

Vorige week kwam ik de blokken weer tegen toen ik op zoek was naar mijn Log Cabin blokken. Ik heb ze maar op de eettafel gelegd. Het zou toch wel aardig zijn als ik ergens binnen nu en een week of drie er pannenlappen van kan maken. Twee setjes kan ik er mooi van maken. Ze liggen bij de naaimachine die er ook nog steeds staat... er is hoop!

6 opmerkingen:

 1. het zijn in iig wel mooie blokjes.
  ik zou het zelfde gedaan kunnen hebben als ik het printen eerder had uitgevonden.
  Ik heb tot nu toe de blokjes altijd overgetrokken.
  maar tegenwoordig zit ik dus ook steeds met de printer te stoeien om de goede maat te krijgen.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie blokjes. Laat ik nu vandaag ook net besloten hebben dat ik een paar pannenlappen ga maken. Ik heb een nieuwe pannenset gekocht en vandaag merkte ik dat de handgreepjes best heet worden, vandaar het idee van de pannenlappen. Vooral jouw blokken rechtsboven en linksonder vind ik erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede leer voor de volgende keer :):) Ik geloof dat ons dat allemaal wel eens overkomt. Vind je blokken heel leuk en ik hoop dat je de pannenlappen klaar krijgt deze week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laat ik die tip maar overnemen,ik wist niet eens dat daar verschillende instellingen voor waren?
  Het zijn wel mooie blokken geworden.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent niet de enige hoor, die zoiets overkomt. Het zijn mooie blokken en dan heb je straks mooie pannenlappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mij is precies hetzelfde overkomen met de Dear Jane, al doende leert men. Succes met de pannenlappen.
  Groeten Ineke

  BeantwoordenVerwijderen