maandag 14 maart 2011

Het nuttige met het aangename verenigen

De tekening die ik gemaakt heb om
te bekijken hoeveel blokken er gemaakt
moeten worden voor een mooi formaat quilt.
Kleine meisjes willen graag prinsesje zijn. Die van ons is het liefste een K3 prinsesje. De verjaardag van ons meisje valt in de decembermaand, dus ze moest erg lang wachten op een prinsessenjurk. Gelukkig heeft Sinterklaas er een uit Spanje meegenomen en hadden papa en mama er ook eentje gekocht! Samen met de nodige kroontjes, schoentjes en oorbellen. Als klap op de vuurpijl kreeg ze van een vriendinnetje ook nog eens elfenvleugels!

Enige weken geleden was ze weer eens een prinsesje dat met haar prinsessenjurk aan heel goed en heel vaak van haar bed kon springen! Helaas kon de zoom van de jurk er niet zo goed tegen en die hing op een gegeven moment op half zeven. Ik moest nog steeds die zoom naaien, ze heeft er ook wel erg vaak om moeten vragen voor ik het ging doen (schaam, schaam). Maar goed, gistermiddag was het zo ver: de naaimachine kwam op tafel en de jurk is weer gemaakt.

Ik heb nog drie blauwe blokken liggen, zodra
de vierde gemaakt is kan ik die ook aan elkaar naaien
en stof gaan knippen voor de paarse blokken.
Ik had paar jaar geleden een aantal Log Cabin blokken gemaakt en die liggen al die tijd geduldig te wachten op een vervolg. Gistermiddag heb ik de blokken die tot stroken genaaid konden worden aan elkaar genaaid. De naaimachine stond toch op tafel. Het was me gelijk weer duidelijk waarom er nooit een vervolg is gekomen: ik vind met de hand blokken maken vele malen leuker dan achter de naaimachine!


De blokken zijn nu stroken, ben benieuwd wanneer er weer eens een vervolg komt... want er moeten nog heel veel blokken gemaakt worden!

7 opmerkingen:

 1. Als log cabinfan vind ik je stroken prachtig geworden Mieneke en die kleuren heel mooi en fris bij elkaar... ook ik naai het allerliefst alles met de hand zoals ik mijn laatste kleine lc wandquilje ook gemaakt heb....maar bij jouw wordt het wel heel mooi hoor...en verder gaan is zeker de moeite waard....groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blokken en wat betreft die naaimachine..ik heb dat ook. Met de hand brengt meer rust, en je kunt het altijd en overal doen.
  Hoef je niet eerst een hele volksverhuizing te ondergaan voor je iets kunt doen.
  Geniet van je prinsesje.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maak wel eens wat met de machine, maar als het er op aan komt naai ik liever met de hand, het word dan vaak wat secuuurder bij mij en je kunt het lekker over al doen.
  Had vanochtend ook wat mee naar mijn moeder en heb zo heerlijk een steekje weg geprikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je log-cabin is toch heel mooi en vraagt om verlenging.:):) Fijn dat ze nu weer een prinsesje kan zijn. Ik maak het liefst de top op de machine, maar het quilten het liefst met de hand.
  Groeten Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er is toch niets mooier dan zo'n prinsesje in huis. Je log cabin wordt heel mooi, Er zitten best veel blokken in. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je mijn quilt van Karin Pieterse mooi vindt! Ga dapper door met je log-cabin, het wordt heel mooi. Ik heb twee kussens op mijn blog gezet, ook van Karin Pieterse! Weet nog niet goed hoe alles werkt op mijn blog.

  Quiltgroetjes BetsieB

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig zo'n prinsesje in huis ! ! !
  Je logcabin blokken zijn erg mooi, ik snap wat je bedoelt, de naaimachine is ook niet mijn ding maar af en toe een paar blokjes, moet kunnen het wordt een prachtige quilt zo te zien op je tekening ! ! !

  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen