dinsdag 10 januari 2012

Met twee handen aan het stuur!

Ik herinner me nog een van mijn eerste autolessen, deze waren altijd in Kampen. Dus je had les met zijn tweeën, de een reed naar Kampen en na een uur wisselde je van zitplaats en nummer twee reed dan weer terug naar Swifterbant. Zo had je in ieder geval waar voor je geld. Wat kostte toen een rijles? 45 gulden! Maar dat is dan ook al weer bijna 22 jaar geleden. Na een aantal lessen was een dorps- en schoolgenoot ook 18 geworden en we hadden samen les. Hij voor de eerste keer. Na een uur mocht hij plaats nemen op de bestuurdersstoel en we reden - na het nodige gerommel dat hoort bij een eerste les - de straat uit. Het ging wel soepel, dus na een minuutje of vijf vond hij het nodig om zijn arm eens losjes in het raam te leggen. 'Handen aan het stuur' blafte toen de dame waarvan wij les hadden! Ik denk er nog regelmatig aan. Aan die arm wat vaker dan aan het geblaf van de rijles-dame. Kort daarna ben ik ook overgestapt naar een andere rijschool, die dame blafte wel erg vaak!

Afgelopen vrijdag heb ik mijn tweede spuit gekregen, mijn linkerhand was aan de beurt. Nu  nog paar weken medicijnen slikken en dan zouden de slapende en zere handen verleden tijd moeten zijn. En ik moet zeggen dat het goed gaat! Ik kan dit stukje typen zonder mijn handen zo nu en dan eens langs de stoel te laten hangen omdat ze gingen slapen. Ook heb ik afgelopen nachten geslapen tot de wekker ging! Wat een genot! Niet meer om de twee uur het geloop door de slaapkamer 's nachts omdat mijn handen zo'n pijn doen. Bevallen doet pijn, maar deze pijn komt aardig in de buurt en stond zo langzamerhand wel op nummer 1! Met bevallen weet je dat je na elke wee even rust krijgt en als het niet meer te houden is dat je dan bijna je kindje kunt zien en in je armen kunt sluiten. Bij deze pijn wist je niet wanneer het weg zou trekken. De laatste weken duurde het geregeld een uur voor de pijn plaats maakte voor een slapend gevoel. En dat slapen maakte dan weer plaats voor niets en kon ik weer onder het dekbed duiken.

Vanmorgen was het zulk heerlijk weer dat we de fiets gepakt hebben. Ik kon naar school fietsen met twee handen aan het stuur! Dat fietst een stuk prettiger. En ook wel zo veilig!

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig dat het de goede kant op gaat. Want pijn is erg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om te horen dat je nu eindelijk wat verlichting krijgt. Pijn , en dan de hele tijd, daar ga je aan kapot.

    BeantwoordenVerwijderen