zaterdag 26 februari 2011

Versierde stoel

En wat is in huis het leukste speelmateriaal? Inderdaad: de speelquiltjes. Vanavond na het eten had Foortje haar stoel in de kamer gezet en die ging ze versieren. Ze wilde zo langzamerhand wel weer eens jarig zijn. De quiltjes heeft ze er dusdanig omheen gedrapeerd, zodat ze zonder te glijden nog op de stoel kon zitten! Het zag er erg komisch uit. Vervolgens had ze al het speelgoed achter haar stoel verzameld, geen idee waarom...

Bovenop zien jullie Floortjes hondjesquilt liggen. Die heb ik gemaakt toen ze twee jaar was en helemaal hotelbotel werd zodra ze een hondje zag. Die twee andere quilts met vrolijke panels heb ik begin 2010 gemaakt. Die zijn ook zeker eens zo groot als het hondenquiljte. Voor Floortje heb ik er een paarse rand omheen gezet met een blauwe achterkant. Tomas heeft een blauwe rand gekregen en een groene acherkant. En ik heb ze afgebiesd met resten van de achterkant. De groene achterkant heeft een blauwe bies en de blauwe achterkant heeft een groene bies gekregen. Ik hoop ze snel toe te voegen aan de quiltgalerij.

2 oktober 2008: lekker tukken op de bank
onder het hondenquiltje. Als ze slapen zijn ze zo lief :-)

Eerste 'quilt'

In 2004 besloot ik om naast mijn borduurwerkjes iets anders te gaan doen. Het werd quilten. Dat kon ook eigenlijk niet anders. Het verhaal over het hoe en waarom ik ben gaan quilten zal ik binnenkort een keer vertellen. In de zomer van 2004 hebben mijn man en ik samen quiltstofjes uitgezocht bij Margreet Otto in Woerden om een gequilt kussen te maken voor op onze bank - die we nog aan moesten schaffen. Het zou een rode bank worden, dus rode stof erbij uitgezocht.

Het is nooit een kussen geworden, uiteindelijk kochten we een paarse bank :-)
Ik heb er toen een achterkantje aangezet en hem gequilt. Ik was niet gehinderd door enige quiltkennis, dat kun je ook wel zien aan de manier waarop het quilten is gedaan. Het is wel erg dicht op de naadjes! Ook kreeg ik het in de ring niet voor elkaar, dus zonder ring gedaan. Conclusie: het is geen quilten maar een soort van rijgen geweest.

Najaar 2004: een quiltster was geboren!

vrijdag 25 februari 2011

Top Secret...

In de vakantie gaan we altijd een dagje naar mijn schoonzus. Het begint vaste prik te worden. Gezellig hoor! De kindertjes zijn gek op haar en zij op de kindertjes. Zij woont op het oude land en op donderdag hebben ze daar weekmarkt. Niet supergroot, maar reuze gezellig. En er staat een mooie stoffenkraam. Ik heb gisteren een mooie witte katoenen lap gekocht voor een speciaal project. Ik ga nog niet verklappen wat het gaat worden, dat is 'Top Secret'. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen, maar de voorbereidingen zijn nog niet helemaal klaar. Het is bijna zover... ik moet nog even geduld opbrengen, moeilijk hoor!

donderdag 24 februari 2011

Flitsende start

Wow... wat een flitsende start. En wat moeten er veel mensen ook het quilten prikbord bezoeken, dat kan niet anders! Gistermorgen maakte ik op het prikbord bekend dat ik een blog heb gemaakt en al snel daarna begon het tellertje te lopen! Hij stond op 52 bij bekendmaking en nu (nog geen 24 uur later!!!) staat hij al op 939. Dat betekent dat er sinds gisteren 887 bezoekers zijn geweest. En ik heb mijn eigen bezoeken uitgeschakeld, want die hoef ik niet te weten (dat waren er dus 52...).

Ik heb gisteravond nog een tabje toegevoegd: boekenkast. Op twee boeken na staat alles erop. Die twee liggen naast mijn bed. Deze zal ik later vandaag toevoegen.

woensdag 23 februari 2011

Het begin is er...

Vanmorgen de kindertjes hun gang laten gaan en me nergens druk over gemaakt. Resultaat: een huiskamer vol speelgoed, boeken, knutselspullen en verkleedkleertjes! En het belangrijkste resultaat: de pagina 'Work in progress' is van start gegaan, net zoals de pagina 'Quiltgalerij'. Dan wordt het nu tijd om aan te gaan kleden en een broodje te eten.

Genieten is dat: zo'n 'luilak-morgen' in de vakantie!

dinsdag 22 februari 2011

QuiltKriebels???

19 maart 2010 - ja, ja, ik weet het, bijna een jaar geleden dus - heb ik deze blog aangemaakt met het idee om zo nu en dan mijn quiltkriebels ten toon te stellen. Iets anders is bloggen in mijn ogen niet: je stelt jezelf ten toon. Nu wilde ik dat tentoonstellen op dit blog beperken tot mijzelf in relatie tot mijn quilts. Wellicht zullen mijn berichtjes zo nu en dan eens gelardeerd worden door wat dagelijkse beslommeringen. Met twee kleine kindertjes maak je tenslotte veel mee en sommige dingen zullen dusdanig vermakelijk zijn dat ik jullie daar van wil laten meegenieten.

Eerst maar eens zien hoe dit berichtje toont op dit blog, ik beloof jullie, er volgen er al snel meer. Maar eerst eens wat foto's maken van waar ik nu mee bezig ben, alleen tekst is ook zo saai. Dat mag best 'opgeleukt' worden met wat beeld :-)